Amidon de porumb nativ
Producția de amidon de porumb începe atunci când materia primă de porumb este curățată de resturi și materii străine și apoi este măcinată cu apă. Ulterior, se realizează separarea glutenului și a amidonului, iar suspensia de amidon este uscată pentru a fi procesată în pulbere. Produsul final este o pulbere albă fină și liberă, cu gust și miros neutre. Fără OMG de porumb european (porumb).
Amidonul de porumb este utilizat pe scară largă în producția de dulciuri, produse de patiserie, fast-food, cârnați, marinade, sosuri, glazuri, supe uscate, premixuri de sosuri și mese preparate.
În plus, amidonul de porumb se aplică în industria hârtiei, textilelor, cartonului și adezivilor.
În utilizările farmaceutice și medicale, amidonul de porumb este folosit, de exemplu, ca lubrifiant pentru mănuși chirurgicale.
În utilizarea cosmetică, produsul poate fi un substitut pentru talc în produsele pentru copii.
Alte utilizări includ segmentul de nutriție animală pentru animale de fermă, păsări de curte și hrană pentru pești.